


Tyrnimarmeladit
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Hyydytä kauniin keltainen tyrnimehu agar-jauheen avulla täydellisen makeankirpeiksi tyrnimarmeladeiksi. Kierittely kanelisokerissa antaa tyrnimarmeladille viimeisen silauksen.
Reseptin ainekset
40 kpl
2 dl
tyrnitäysmehua
3 dl
vettä
5 dl
sokeria
2 rkl
agar agar -jauhetta (apteekista)
Pinnalle
1 dl
sokeria (erikoishienoa, Siro)
2 tl
kanelia
Tyrnimarmeladit valmistetaan näin:
- Mittaa mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen hyvin sekoittaen. (Agar-jauheen voi sekoittaa myös kylmään nesteseokseen.) Keitä seosta 2 minuuttia.
- Kaada marmeladiliemi vuokaan (esimerkiksi Teema-vati 16 cm x 36 cm). Jos käytät metallista vuokaa, vuoraa se leivinpaperilla.
- Hyydytä marmeladilevyä huoneenlämmössä tai viileässä 2 tuntia.
- Ota muotilla kuvioita tai leikkaa hyytynyt marmeladilevy paloiksi. Anna palojen kuivua leivinpaperin päällä vielä 5–6 tuntia, välillä käännellen.
- Kun pinta on kuiva, kierittele marmeladit kaneli-sokeriseoksessa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa. Voit kuivattaa marmeladeja vielä runsaassa sokerissa seuraavaan päivään.
- Purkita ja säilytä tyrnimarmeladit huoneenlämmössä. Marmeladit säilyvät 1–2 viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat